DA : " HOŞ GELDİN "

NOSTALJİ'DEN KALAN YAZILAR

Av.Dursun Akkuş'un Kaleminden;

" HOŞ GELDİN "



Yıl 1971.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine kaydımı yaptırdım Üniversiteli oldum.Babalarımızın ulaşamadığı ve hayalleri olan bir işi başarmanın verdiği gurur ve sorumluluğu taşımanın edasıyla İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesi anfi ve koridorlarında temkinli dolaşıyor kendimize yakın biri ile tanışmak çevremizi genişletmek istiyoruz.
O tarihte bizden önceki yıl fakülteye girmiş sağda veya solda yerini almış cevval öğrenciler fellik fellik dolaşıyor.Kendilerine taraftar toplamak için.Herkes vatan kurtarmanın edasıyla koridorlarda dolaşıyor.Arkadaş olmanın en kısa yolu aynı memleketli olma ama kalıcı arkadaşlık aynı görüşü paylaşmaktan geçiyor.
İşte bu ortamda Nazmi Okumuş'la tanıştım.(Eski DGM savcısı,MHP eski milletvekili Nazif Okumuşun abisi.) Onunla dolaşıyor geziyor ve görüşlerimizi paylaşıyor.O beni ben onu arkadaşlarımızla tanıştırıyoruz.
Bir gün;
Hep gülen,siyah saçlı orta boylu birisiyle tanıştırdı.Can birisi.Yüzünden gülümseme eksik olmuyor.Çalışkan,dersleri hiç aksatmıyor,notları düzgün tutuyor.Disiplinli başarılı bir öğrenci.
Dost olduk.Her gün sınıfta beraberiz.Zamanın elverdiği kadar dışarıda beraberiz.Sonra öğrendim ki aynı yıl İlahiyat fakültesine de kaydını yaptırmış.İki Fakültetede birden okuyor.
Aradan dört yıl geçti.Son sınıf sınavları yapıldı bizler bazı derslerden ekime kaldık.
Bu güler yüzlü arkadaş her iki fakülteyi de haziranda takıntısız bitirdi.
Okul bitti yollarımız ayrıldı.1976 yılında açılan kaymakamlık sınavında Ankara da karşılaştık.Ordada başarılı oldu.Biz hakimlik sınavına girerek orda kaldık bu güler yüzlü arkadaşımız içişleri kadrosunda hizmete devam etti.Yurt dışı yut içi derken İçişleri Bakanlığı Mahalli idareler daire başkanı oldu.Aradan 13 yıl geçmişti.Yanına gittim. yanında bir kaç kaymakam vardı.Birşeyler anlatıyordu.Onlar ayrıldı.Bana döndü "nerde kaymakamsınız" dedi bende "sizin yanınıza gelenler hep kaymakammı oluyor başka biri gelemezmi " dedim ve devamla "makam sahibi olunca arkadaşları unutmanızmı gerekiyor dediğimde "vay be Dursun cuğum sen hoş geldin" dedi ve o güler yüzlü tavrıyla bana "iyi adam sözün üstüne gelir ben senin dün telefonunu Nazmi Beyden aldım" dedi ve bana telefonumu gösterdi.Hal hatır geçmişten bahsettikten sonra "Şebinkarahisarı kaymakamı yo dedim" "olurmu vilayetliğe aday bir kaza kaymakamsız kalırmı " dedi bir hafta geçmeden Şebinkarahisara kaymakam tayin edildi.
Sonra İstanbul vali yardımcısı,Zonguldak vali yardımcısı,deprem bölgesinde vali yardımcısı,Kartal kaymakamlık,Bakırköy kaymakamlık görevlerinde bulundu.
2010 yazı akşam Coşkun Kurt ve Sabahattin Yavuz tamzara et yerken telefonuma mesaj geldi.Kandil kutlama mesajı altında Yalova Valisi.Telefon açtım tebrik ettim.Yanına uğrayacağım dedim.Aradan 6-7 ay geçti bir gün internetten adını girdim.Bir hafta gibi kısa bir süre valilik yapmış eski vali Mahkeme kararıyla geri dönmüş ve güler yüzlü vali merkeze alınmış.

Son valiler kararnamesinde Giresun Valisi görevden ayrılmış kim atanmış diye baktığımda ne göreyim o güler yüzlü gülücüğü hiç eksik olmayan can dost,adam gibi insan
benim Vilayetime vali atanmıştı.

HOŞ GELDİN GİRESUN'A,HOŞ GELDİN BENİM MEMLEKETİME SAYIN VALİM DURSUN ALİ ŞAHİN.

İnşallah siyah saçların yerine gelmiş ak saçlarının hakkını verir benim memleketime de önceki görev yerlerinde yapmış olduğun başarılı hizmetlerin aynı hizmetleri verirsin.

Giresun da dağın öte yüzünde üç ilçe var Şebinkarahisar,Alucra ve Çamoluk.Sayenizde bu ilçeler katkılarınızla yapılacak yol sayesinde bizde dağın beri yüzünde oluruz.

Yeni görevinin hayırlı olmasını,başarılarının devamını dilerim.

28.03.2011
AV.DURSUN AKKUŞ

www.sebinmedya.com

Yazarı"