G.G : " BİR ŞAHİN BAŞKANIMIZ VARDI. "

GÜVEN GÜRBÜZ'ÜN KALEMİNDEN

" BİR ŞAHİN BAŞKANIMIZ VARDI. "

" Şebinkarahisarlılar önemli bir değerini kaybetti.

Belediye başkanı Şahin Yılancı alçak gönüllülüğü, mütevazi tavrı, güleryüzlülüğü ile Şebinkarahisarlıların gönüllerinde taht kurmuş ender simalardandı.

Şebinkarahisar sadece Şebinkarahisardan ibaret değil, birlikteliğin,beraberliğin, dayanışmanın, elbirliğinin, kaynaşma ile bir araya gelinebildikleri her yer. Bu her yerlere ulaşmasını bilen başkan, karınca gibi durmadan çalışan, arı gibi her yere bal taşıyan, dokunduğu her dalda iz bırakan sevgi elçisiydi adeta. Memleketine hizmet taşımak için metropollerde koşturan, bürokratik istişareleri eksik etmeyen, halkın sesine kulak veren, halkın arasından çıkmayan, her gün halkın içinde, meclis koridorlarında, memleket derneklerinde, vakıflarında, toplantılarda, davetlerde.

Her gün kapısının boş kalmadığı belediye binası, sokaklar, caddeler, onları dolduran Şebinkarahisarlılar, gurbette, sılada, çoluk, çocuk, yaşlı, genç onu çok özleyecek. Şahin kanatlandı ebedi mekanına uçtu. Koşan koşturan başkan; Allah sevdiği kulunu yanını tez alırmış derler ya, seni ne çok seviyormuş yanına alan. Dualarımız seninle.

İlçe başkanı olduğu yıllarda memlekette tanıdım. Dükkanına uğradığımda çok yakın ilgi gösterdi. İkramda bulundu. Ankara'ya otobüsle dönüşümde yardımcı oldu. Her memlekete gidişimde yollarda karşılaşır, Belediye ye uğrada bir çayımı iç dediyse de, ben ne zaman gitsem o çoğu zaman yerinde olmazdı. Nasip kısmet olmadı.

En son Nisan 2022 yazdığım " HANİ BİZİM CEVİZ FESTİVALİMİZ VARDI " adlı, Yeni Şebinkarahisar Gazetesinde de yayınlanan yazımın akabinde telefonla aradı. Hasbihal ettik. Çok etkilendiği belliydi. 'Şebinkarahisar'da ceviz festivalinin en iyisini yapacağız, yaparız.' dedi. STK larla da istişare ederek, gerçekleştirmek arzusu içerisinde olduğu mutlaktı. Ama nasib olmadı. Nasipten öte yol yok.

Şebinkarahisarlıların bir çoğu ilerisi için bir vaadli iş olduğunda hep; Allah nasip ederse, Allah izin verirse veya ölmez canımız sağ kalırsa diye başlarlar söze. Küçüklüğümden beri bu yaşıma kadar bu sözleri bende kullanırım çoğu zaman. Bu yıl olmasa da seneye inşallah rahmetli Şahin başkanın arzusu yeni yönetimce vasiyet olarak telakki edilerek allah izin verirse yerine getirilecektir.

Ölüm gelmiş cihane, baş ağrısı bahane! dediği gibi atalarımızın, Topraktan geldik, yine toprağa döneceğiz. Şahin başkanın kazandığı gönüller, yaptığı hizmetler, yapmak istedikleri, yapamadıkları, ahtleri, vefaları, arzuları, istekleri ile tarihin sayfalarında yaşayacak. Baki kalan bu kubbede hos bir sada imiş dediği gibi şiirde. Gönül almak, gönül kazanmak, gönüllerde yaşamak. Bundan ötesi fani dünyanın işleri.

Başkan olmak, hizmet taşımak, incitmemek, kırmamak, horlamamak, saygıda kusur etmemek vs. Bir çok edebi değerler,sorumluluk sahibi şahsiyetler için olmazsa olmazlardandır. Günümüzde bu makamları kimlerin nasıl işgal ettiklerine şahit oluyoruz. Ancak Şahin başkan bunlardan istisnaydı. Kendine has tavrı, ince uslubu, duruşu, konuşmaları, sözleri ile seçici, dikkat edici, seviyeli, hassas, duygulu, zarif özellikleri ile hafızalarımızda kalacak.

Şahin başkan yattığın yer nurla dolsun. Allah taksiratını affetsin. Rahmetle anıyor. Allahtan rahmet diliyoruz. Allah geride kalanlarına uzuuun ömürler versin.

Kalın sağlıcakla,

Güven Gürbüz

26 Temmuz 2022

Şebinkarahisar / Ankara "